Hvad er forskellen på økologisk og konventionel bomuld?

Økologisk bomuld er det nye og de fleste producenter af babytøj og børnetøj har stor fokus på at anvende dette, da dyrkning af bomuld er hård kost for klimaet. Der er god grund til at forsøge at minimere de negative konsekvenser ved bomuldsproduktionen som muligt. Derfor er det er meget oppe i tiden at tænke på den opslidende bomuldsproduktion. Det også noget vi har fokus på hos Ollifant, da vi tænker på klimaet.

Men hvad er egentlig forskellene mellem den konventionelle bomuld og den økologiske? Og gør den økologisk bomuld egentlig den store forskel?

Faktisk er den økologisk bomuld ikke bare økologisk. Den er det der hedder GOTS-cetificeret, hvilket vil sige at det ikke kun er dyrkningen af bomulden, der er underlagt strenge krav. Der er nemlig krav til både dyrkning, arbejdsforhold og forarbejdning.

Økologisk GOTS-certificeret bomuld er dyrket sammen med afgrøder, der udover salget af bomulden kan brødføde bønderne, og der er krav om ofte at skifte afgrøder, så jorden ikke udpines. Sprøjtegifte er naturligvis forbudt i dyrkning, hvilket er godt for både miljøet og bøndernes helbred.

Når bomulden bliver forarbejdet på fabrikken må der hverken findes tvangs- eller børnearbejde. Alle farlige kemikalier er forbudt, og alt spildevand bliver renset, så miljøet ikke tager skade.

Hos os finder du et bredt udvalg af børnetøj der er produceret med økologisk bomuld fra bl.a. Lil'Atelier, Soft Gallery, MarMar og mange flere. Se vores udvalg af tøj her

Badetøj

Her finder du et bredt udvalg af badetøj til både piger og drenge. Vi har både badeshorts, bikinier og badedragter. Og skal dit barn være rigtig godt beskyttet, har vi også et udvalg af solhatte.